Historiek

contacteer - kvv. scherpenheuvel sport | © 2013 alle rechten voorbehouden

 

K.V.V. Scherpenheuvel Sport kent een lange geschiedenis die teruggaat tot 1926.

 

In dat jaar op tweede paasdag besloten drie vrienden, met name Emiel Lemmens, Frans Huygens en Floriment Maes een voetbalclub te stichten om twee redenen: jaloezie tegenover het clubje van gebuur Zichem en vooral als ontspanning na zware dagen arbeid.

 

De club werd meteen een succes en in 1927 hadden reeds 70 spelers zich aangesloten. De aansluiting bij de Koninklijke Belgische voetbalbond volgde op 24 mei 1927 en het stamnummer 981 werd toegekend.

 

In 1936 volgde de eerste titel.

 

Tussen 1930 en 1940 speelde Scherpenheuvel in het rood-zwart, in plaats van het gekende blauw-wit.

Reden hiervoor was dat de toenmalige voorzitter, een overtuigd vrijmetselaar, het niet kunnen vond dat er in de kleuren van Onze-Lieve-Vrouw werd gespeeld. Dit is meteen de verklaring voor de blauw-witte tenues.

 

De club was reeds tweemaal gepromoveerd toen de tweede wereldoorlog uitbrak.

 

De jaren '50 betekenden voor de "basiliekjongens" een opeenvolging van hoogtepunten. in het seizoen '49-'50 promoveerden ze naar eerste provinciale, in 1952 kregen zij hun koninklijk brevet en twee jaar later, in 1954, mochten zij aantreden tegen het grote Beerschot in het kader van de beker van België.

 

Na een korte passage in vierde nationale verhuisde K.V.V. Scherpenheuvel Sport naar 't Hof, waar men speelde tot het seizoen 1978-1979.

 

Opnieuw verhuisde de club. Dit keer naar de Eggersberg.

 

Door verschillende problemen moesten zij ook daar vertrekken om tot slot terecht te komen op de terreinen van het fusie gegane Schoonderbuken Sport, waar vandaag nog met plezier gevoetbald wordt.